top of page
  • niklas265

Till alla HVB;

Uppdaterat: för 5 dagar sedan


Malmö 240603


HVB - Hem för vård eller boende 


Eftersom jag har jobbat större delen av mitt vuxna liv på HVB varav 25 år som medlevare på Älgeredskollektivet och dessutom över 20 år som föreståndare så klappar mitt hjärta lite extra för HVB. Det är en tuff bransch i ständig förändring. Jag driver också en grupp på Facebook; Behandlingshem; heldygnsvård, HVB, SiS, Kriminalvård och familjehem,

 

På behandlingshem, HVB och SiS, så är personalen den viktigaste tillgången. De unga tillbringar en stor del av dygnets timmar tillsammans med personalen vilket ställer höga krav på de yrkesverksammas kompetens, bland annat när det gäller att kunna se och möta den unges behov av bland annat närhet, stöd och omsorg. Socialstyrelsen och Inspektionen för vård och omsorg (IVO) har i flera rapporter och utredningar påtalat vikten av att personalen har en adekvat kompetens. Därför har jag tagit fram en tredagars vidareutbildning med fyra högskolepoäng.


Tillsammans med MCHS, Marie Cederschiölds Högskola, och bland annat forskaren Johan Assarsson erbjuder jag nu en högkvalitativa vidareutbildningar för personal på behandlingshem; 4p HVB & SiS,vidareutbildning 4-6/11.


Kursen bygger på en kombination av nyfikenhet, praktiska erfarenheter, ny forskning och inte minst nätverkande. Precis så vi en gång i tiden utvecklade och gjorde Älgeredskollektivet till ett av Sveriges bästa HVB.


Johan kommer utifrån sin forskning att föreläsa om hur ett mer existentiellt perspektiv kan omsättas i den vardagliga praktiken


Detta är vårt bidrag till att försöka förbättra dagens behandlingshem. Det kanske inte räcker hela vägen men jag tror att det är en väldigt bra början och garanterat väldigt mycket bättre än ingenting!Vi vill gärna involvera olika HVB i vårt stora fyraåriga FIT-forskningsprojekt, så om ni överväger att börja använda FIT, fundera då gärna på om ni då också vill vara med och stötta forskningen och samtidigt kostnadsfritt få tillgång till både utbildning, metodhandledning och implementeringsstöd. Om det är av intresse så hör av dig! 

Ett både billigt och bra sätt att förbättra sin verksamhet är nätverkande. Boka därför kvällen 16/10 18.00-20.00 redan nu! Då kommer vårt informella HVB-nätverket ha ännu ett streamat möte. Temat denna gång är HVB och forskning. Klar redan är att en av gästerna är forskaren Peter Andersson från Socialhögskolan i Stockholm.


Mer information, inbjudan och länk kommer till hösten.


Om du har tankar och önskemål så hör av dig!  


Alla priser är alltid exklusive moms, anmälan via blankett.

27/8 FIT Nybörjare & Nyfikna, Gratis 2h
6/9 Svenskt FIT-nätverksmöte, Stockholm och streaming
7-22/10 FIT med poäng på Marie Cederschiöld Högskola i Stockholm

16/10 HVB-nätverksmöte, streamat, gratis, mer info i augusti

(27/8) 17/10 - 10/12 FIT streamad Diplomutbildning
4-6/11 Högskoleutbildning för HVB & SiS, i Stockholm, MCHS
Mer info nedan;
Jag erbjuder även digitala brevkurser on demand, diplomutbildningar i FIT och ADAD. Börja när du vill och jobba sen helt i din egen takt.


Med vänlig hälsning,

Niklas Waitong

Waitong Utbildning - Malmö

070- 2952499

(telefontid, vardagar 09.00-17.00)


109 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page