​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Waitong Utbildning är ett Malmöbaserat kunskapsföretag som erbjuder olika former av skräddarsydda streamade och arbetsplatsförlagda uppdragsutbildningar, handledning, coachning och brevkurser över hela Sverige, streaming, IRL och olika hybrider. Prislista här. Alla priser är exklusive moms.
​
​
Jag erbjuder kontinuerligt digitala brevkurser, diplomutbildningar och fördjupningskurser i FIT, Lösningsfokus & ADAD
distansutbildningar on demand. Garanterat helt smittsäkra, mycket prisvärda, bra för miljön och smidiga. Börja när du vill, jobba i din egen takt, när och var det passar dig!
​
Alla utbildningar och event anmälan till mig
helst via min anmälningsblankett.
Alla priser är exklusive moms om inget annat tydligt uppges.
​
Distansutbildningarna streamas med Zoom. Om du är ovan med Zoom eller streaming så hittar du instruktioner och tips som Smart-utbildning har tagit fram här.
​
På mina egna utbildningar går det att avanmäla sig fram tills den sista
anmälningsdagen mot en administrationsavgift på 200kr/deltagare (+ moms)
därefter enbart pengarna tillbaka om platsen går att sälja till någon annan.
​
​
​
Öppna event
Alla priser är alltid exklusive moms, anmälan via blankett, mer info längre ner.​
19/9 Info om FIT-forskning, gratis och streamat
7-22/10 FIT med poäng på Marie Cederschiöld Högskola i Stockholm
16/10 HVB-nätverksmöte, dialog praktik och forskning, streamat, gratis
17/10 - 10/12 FIT streamad Diplomutbildning
4-6/11 Högskoleutbildning för HVB & SiS, i Stockholm, MCHS
11/2-6/5 ADAD-utbildning, streamad
Mer info nedan
Jag erbjuder även uppdragsutbildningar och mina ständigt pågående digitala brevkurser on demand, diplomutbildningar och fördjupningskurser i FIT, Lösningsfokus och ADAD. Börja när du vill och jobba sen helt i din egen takt.
​
19/9 Info om FIT-forskning
Om vår studie; "Empowering clients, preventing dropout and improving outcomes through routine outcome monitoring and systematic client feedback in social services."
Vi bjuder in alla intresserade enheter till ett förutsättningslöst gemensamt samskapande streamat möte 19/9 13.00-14.00 för att informera om upplägget på studien, ge deltagande enheter ännu en chans att kunna vara med och påverka upplägget samt inte minst möjlighet att ställa alla olika former av frågor. Att fundera på – Vad är ett bra framgångsmått för er enhet? Maila niklas@waitong.se så skickar vi en länk.
​
Från projektets sida kommer vi att stå för utbildning, metodhandledning och implementeringsstöd, digitalt stöd för FIT (FIT Outcomes) under projektet och den vetenskapliga uppföljning av de klienter som medverkar.
​​​​​​​​​
​
7-22/10 FIT på Marie Cederschiöld Högskola, Stockholm.
​​
Sveriges första högskoleutbildning i FIT, Feedback Informed Treatment, 7-8/10 + 22/10 på plats i Stockholm. Detta är en kurs du behöver om du ska börja jobba med FIT och verkligen vill förstå och behärska grunderna, forskningsstödet, praktiken, ORS, SRS och även lite om Deliberate Practise, DP.
​
FIT, är ett metodneutralt evidensbaserat kvalitetssäkringssystem och förhållningssätt för att mäta och förbättra effekt, relationen till behandlaren och kundnöjdheten på gjorda insatser med hjälp av feedback och klientsamverkan. Det bygger på enbart åtta enkla frågor fördelat på två instrument, ORS och SRS, Outcome Rating Scale och Session Rating Scale. Fyra frågor ställs i början för att mäta effekt, funktionsnivå och mående, ORS. Därefter ställs fyra frågor i slutet för att mäta relation och kundnöjdhet, SRS. ORS-SRS finns med i Socialstyrelsens metodguide.
​
Systemet är utvecklat av Dr Scott Miller och ICCE, International Centre for Clinical Excellence och har funnits i Sverige sedan tidigt 2000-tal. Det använd idag över hela världen och inom alla former av samtalsbaserat förändringsarbete; terapi, behandling, heldygnsvård och myndighetsutövning.
​
Vill du bli bättre på att hjälpa dina klienter?
Vill du bli effektivare?
Vill du jobba evidensbaserat?
Vill du bli bättre på feedback, brukarmedverkan och relation?
Då är FIT något för dig!
Mer om FIT både ovan (FIT för nybörjare & Nyfikna) och på min metodsida. Kursen kan med fördel kombineras med att mjukstarta med FIT för nybörjare & nyfikna 27/8, se ovan.
​
Kursen är en uppdragsutbildning med fyra poäng som arrangeras av MCHS med mig som lärare. Mer info, pris och anmälan på deras hemsida. Sista anmälningsdag är 30/8. Om du är intresserad men inte kan gå denna gång, gör då gärna en intresseanmälan.
​​
​​
​
16/10 18.00-19.30 HVB-nätverksdag, streamad & gratis, Dialog praktik och forskning.
Ett både billigt och bra sätt att förbättra sin verksamhet är nätverkande. Kom - Nätverka - Lär av varandra - inspireras!
Det är mycket på gång nu som kommer att påverka branschen sannolikt på både gott och ont; en ny socialtjänstslag, flera stora utredningar, ny forskning och mycket som händer kring bland annat SiS. Därför bjuder jag och forskaren Peter Andersson in till ett nätverksmöte 16/10 18.00-19.30 Gratis & Streamad dialog mellan praktik och forskning. Vad kan vi praktiker lära oss av forskning? Hur kan vi använda oss av den?
Vi vänder oss till alla er som jobbar på och med olika former av placeringar, HVB, SiS, behandlingshem och andra former av heldygnsvård; placerare, föreståndare, ägare, personal, socialpedagoger, SiS-personal, forskare, socialsekreterare, politiker och andra. Sprid gärna informationen om mötet till de som kan tänkas vara intresserade och kan bidra!
Med utgångspunkt från ny forskning och aktuella utredningar vill vi skapa en dialog kring hur vi tillsammans kan förbättra dagens behandlingshem. Vill du ta del av forskningsmaterialet innan? – Hör av dig!
Det är ingen föreläsning utan tänkt att vara en interaktiv diskussion mellan engagerade deltagare på lika villkor. Mötet blir bättre om alla är med hela tiden och då uppkopplade med både namn, ljud och bild framför en egen dator. Vi kommer att jobba med breakoutrooms och diskussioner i mindre grupper så att alla kommer till tals. Mötet är streamat med Zoom, om du är ovan så hittar du en bra enkel beskrivning av själva Zoomandet från kollegorna på Smart-utbildning här.
Pris: Gratis men precis som hos läkaren så debiteras 500 kr för en anmäld plats som inte används eller är avanmäld.
Anmälan till niklas@waitong.se, sista anmälningsdag 11/10.
När du anmäler dig vill vi gärna att du svarar på följande frågor:
-
Var jobbar du? Kort beskrivning? Länk?
-
Med vad? Målgrupp?
-
Vilka förväntningar och eventuella farhågor har du på mötet?
-
Något annat som vi borde veta?
-
Är det ok att de andra deltagarna får ta del av den här informationen?
​
FIT streamad Diplomutbildning 17/10, 18/11 & 10/12
Detta är den kurs du behöver om du ska börja jobba med FIT och både vill förstå och behärska grunderna, praktiken, ORS, SRS och även lite om Deliberate Practise, DP.
Mer om FIT både ovan (FIT för nybörjare & Nyfikna) och på min metodsida.
Tre dagar, 17/10, 18/11 och 10/12, med 4 timmar via Zoom varje dag, 10.00-15.00, och hemuppgifter mellan gångerna. Kursen motsvarar en IRL tredagars diplomutbildning med hemuppgifter, beräknad total tidsåtgång inklusive hemuppgifter ca 20–30 timmar.
​
Kursen blir mycket bättre för alla om alla är med hela tiden och då uppkopplad med både namn, ljud och bild. Det blir bättre om det är mer interaktiv och om alla deltar aktivt! Vi kommer dessutom sannolikt jobba en del med olika breakoutrooms och diskussioner i mindre grupper så att alla kommer till tals. Kursen är streamat med Zoom, om du är ovan så hittar du en bra enkel beskrivning av själva Zoomandet från kollegerna på Smart-utbildning här
Efter godkänd utbildningen kommer deltagarna få diplom och ha tillräckliga både teoretiska och praktiska kunskaper för att självständigt använda FIT; ORS-SRS i klientarbete. Om du tvekar ifall kursen är något för dig då är 27/8 ett utmärkt tillfälle att utan kostnad prova på FIT.
​
I kursen ingår också en timmes personlig FIT-handledning via Zoom. Kursbok är ”FIT-manualen” och ”Handbok för uppföljning med hjälp av ORS - Outcome Rating Scale och SRS - Session Rating Scale”. Dessutom så ingår tillgång till en egen digital kunskapsbank.
​
Sista anmälningsdag 1/10! Max antal deltagare är 20 st, lägsta antal är tre personer.
Pris: 5900 kr + moms.
​
​
​
​
4-6/11 Högskoleutbildning för personal vid HVB & SiS, Stockholm
​
På behandlingshem, HVB och SiS, så är personalen den viktigaste tillgången. De unga tillbringar en stor del av dygnets timmar tillsammans med personalen vilket ställer höga krav på de yrkesverksammas kompetens, bland annat när det gäller att kunna se och möta den unges behov av bland annat närhet, stöd och omsorg. Socialstyrelsen och Inspektionen för vård och omsorg (IVO) har i flera rapporter och utredningar påtalat vikten av att personalen har en adekvat kompetens. Läs mer mchs.se/hvb
Med mig som kursansvarig och bland annat forskaren Johan Assarsson som gästföreläsare.
Efter att ha jobbat 30 år på HVB så vill jag gärna att fler ska få nytta av min erfarenhet och det som jag har lärt mig under åren.
Hela vårdkedjan måste bli bättre; Utredningar, placeringar, behandling och eftervård! Men även grundutbildningar, vidareutbildning och handledning måste bli bättre!
Vi måste bli bättre på att lära oss av både forskning och varandra!
Kursen bygger på en kombination av nyfikenhet, praktiska erfarenheter, ny forskning och nätverkande. Precis så jag, tillsammans med mina kamrater, en gång i tiden utvecklade och gjorde Älgeredskollektivet till ett HVB och medlevarskapskollektiv vi verkligen kunde vara stolta över.
​
Tillsammans med bland annat forskaren Johan Assarsson och gruppdeltagarna vill jag inspirera och sprida kunskap
​
Kursen är en uppdragsutbildning på plats i Stockholm med fyra högskolepoäng poäng. Kursen arrangeras av MCHS, Marie Cedershciöld Högskola med mig som lärare.
Mer info, pris och anmälan på deras hemsida. Sista anmälningsdag är 4/10. Om du är intresserad men inte kan gå denna gång, gör då gärna en intresseanmälan.
​
​
​
11/2–6/5 Streamad ADAD-utbildning vt 2025
Streamad med Zoom; 11/2, 12/3, 10/4, 6/5, 3h varje gång, 11.00-15.00 samt hemuppgifter och feedback.
11/2 Uppstart, grundteori
Hemuppgift: manual, se en intervju
12/3 Intervju & skattning
Hemuppgift – gör en egen intervju, skatta
10/4 Fördjupning intervju & skattning
Hemuppgift mer skattningar
6/5 Avslutning, praktiskt prov
Hemuppgift - Slutprov
Fyra dagar med 3 timmar via Zoom, 11.00-15.00, hemuppgifter och feedback. Kursen motsvarar en IRL tredagars ADAD diplomutbildning med hemuppgifter, beräknad total tidsåtgång inklusive hemuppgifter ca 20–30 timmar.
Du kommer att få lära dig hur man på bästa sätt hanterar instrumentet, gör intervjuer, skattar samt hur och till vad man kan och inte kan använda resultaten.
Kursen innehåller följande moment:
- introduktion till ADAD som bedömning- och utredningsinstrument
- historik, formulär, användningsområde, styrkor, svagheter
- kodning och skattningsövningar
- övningsintervjuer
Kursen är obligatorisk för alla som ska göra ADAD-intervjuer och diplom utdelas efter genomförd och godkänd utbildning. Inga förkunskaper är nödvändiga.
Avgiften är 5900 kr (exkl. moms) och inkluderar en personlig ADAD-pärm; kursmaterial som kommer postas ut efter anmälningstiden gått ut samt diplom, elektronisk feedback, vissa digitala stödfunktioner och egen tillgång till en digital kunskapsbank. I kursen ingår också en timmes personlig ADAD-handledning via Zoom.
Absolut sista anmälningsdag är 1/2!
​​​
​
​
Utförligare information om utbildningarna:
Allmänt om kurserna där Waitong Utbildning är arrangör:
Priserna är exklusive moms.
Anmälan; betalning i samband med anmälan, absolut senast sista anmälningsdagen, vi skickar faktura. Observera att anmälan är bindande men går att överlåta till annan deltagare. Mot en administrationsavgift på 200kr/deltagare går det även bra att fram till sista anmälningsdagen avanmäla och få pengarna tillbaka. Kursavgiften för deltagare som avanmäler sig efter sista anmälningsdagen återbetalas enbart om platsen säljs till någon annan. Maila deltagar-information och faktureringsuppgifter i samband med anmälan så skickar jag en faktura, använd gärna denna anmälningsblankett, skicka till niklas@waitong.se
.
Alla priser är exklusive moms. Betalning mot faktura, 30 dagar, i samband med anmälan till Waitong Utbildning på bankgiro 807-4577 senast på sista anmälningsdagen. Märk det med vilken kurs, vilka som ska gå och faktureringsuppgifter, använd gärna blanketten. Jag tar även Swish, 070 2952499
​
Waitong Utbildning
Monbijougatan 14d 2tr
211 53 Malmö
Telefon: 070-295 24 99
E-post: niklas@waitong.se
Webbsida: www.waitong.se