waitong_symbol_röd-01.png

Du är hjärtligt välkommen till Waitong Utbildnings olika utbildningar i Feedback Informed Treatment (FIT). Ni kommer att få lära er hur man med hjälp av Feedback från klienten förbättrar behandlingen.

 

Dessutom 2022

Scott Miller 7-8/2 Malmö 2022 + 8/3 diplomeringsdag

Scott Miller 10-11/2 Stockholm 2022 + 10/3 diplomeringsdag

2490kr/dag/person, även streaming 1890kr/dag/person

FIT-Nätverksmöte i Malmö 3 september 2021

Mer information här

Kom - Nätverka - Lär av varandra! 

 

För att lära sig FIT så behöver man en praktisk grundutbildning på tre eller möjligtvis två dagar för att praktiskt på ett etiskt försvarbart sätt kunna använda FIT med klienter. För en studievan välmotiverad arbetsgrupp verkar två dagar kunna räcka speciellt om gruppen erbjuds någon form av regelbunden handledning efteråt. Oavsett grundutbildning så vill jag varmt rekommendera handledning. 

 

Mitt pris varierar beroende på lokal, antal och samarbetspartner, Jag jobbar mest med arbetsplatsförlagda utbildningar men håller ibland även egna öppna utbildningar. Mitt grundpris för utbildningar är 10 000kr/dag (+ studiematerial och mina omkostnader) för grupper med 10 eller färre deltagare, fr.o.m. deltagare nummer 11 tillkommer 1000kr/dag/deltagare.

 

Priserna är exklusive moms.

 

Om du är intresserad så hör av dig för en offert!

 

Finns även som distansutbildning

Tid varje dag normalt 09.00-16.00

Plats återkommer jag med, men någorlunda centralt i respektive stad.

 

På grund av färre antal deltagare än vad vi hoppades på så är det nya priset 2400kr/dag. Ni som redan har betalda biljetter eller en faktura får givetvis behålla det priset vi har kommit överens om.

 

Jag återkommer inom kort med mer information. Hör av er om ni undrar något – Vi beklagar djupt allt extra besvär det här har orsakat!

 

Med vänlig hälsning

Niklas Waitong

Att läsa innan:

Vi vet hur det ibland kan vara svårt att hinna med allt, men vill ändå ge er några tips på hur ni kan, om ni får tid, förbereda er innan. Absolut inte nödvändigt men vår erfarenhet är att man får ut mer av föreläsningarna om man har läst på lite innan. Notera dock att läsningen är obligatorisk för er som ska gå någon av diplomutbildningarna.

 

Ni har fyra bilagor från Scott själv, som han rekommenderar att ni läser:

Om FIT

Om Deliberate Practise

Taxonomy of Deliberate Practise Activity

ORS-SRS

 

För er som inte vet något om FIT, en intervju med Scott Miller från tidningen Omtanke:

 

Från Gun-Eva Andersson-Långdahl, Roger Marklund och deras kollegor på Rådgivningen Oden i Skellefteå, för er som kan lite om FIT, men undrar hur man gör praktiskt finns här en utmärkt liten skrift:

Åhörarkopior från Waitong Utbildnings Grundutbildning:

dag 1

dag 2

dag 3

 

Den svenska manualen, Feedback-informerad terapi – FIT, från Studentlitteratur, kommer under eventen finnas till försäljning till ett specialpris.

 

Praktisk, bra att veta – Var? När? Hur?

Se till att de här eventen blir välbesökta - Kom själv och ta med dina kolleger - Sprid gärna informationen!

Boende ordnar du själv, tex på www.airbnb.se, www.tripadvisor.se eller www.bookning.com . Hör av dig om du undrar något! 

Glöm inte bort att Svenska FIT-nätverket har ett gratis möte i Linköping 13/5

 

Med Vänliga Hälsningar

Gunnar Lindfeldt & Niklas Waitong

www.waitong.se

070 523 86 28 & 070 295 249 9

 

Eventen sponsras av Journal Digital


Kurserna är baserad på Scott Millers system FIT och ORS/SRS för att låta klientfeedback styra samtalet. Här kan du också gratis ladda ner ORS-SRS för eget bruk och läsa om de olika datastöd som erbjuds. www.centerforclinicalexcellence.com eller www.scottdmiller.com. Waitong Utbildning samarbetar med Journal Digital. 

 

Feedback Informed Treatment – är ett system för att med feedback från klienten förbättra behandlingen. FIT är ett mångteoretiskt förhållningssätt där man rutinmässigt inhämtar feedback om terapeutisk allians och behandlingsresultat. För att sen använda informationen till att skräddarsy den service som erbjuds. Det är godkänt som evidensbaserad praktik av bland annat APA och SAMHSA i USA.

Varför välja FIT?

  • Det utgår från klienten.

  • Det går att använda oavsett metod, klient och arbetsplats.

  • Det är en ett evidensbaserat sätt att jobba med omfattande forskningsstöd.

  • Det utgår från att relationen behandlare-klient är det centrala.

  • Det uppfyller kravet på att behandlaren ska arbeta systematiskt med egenkontroll.

  • Det finns en komplett manual, översatt till svenska.

  • Det finns databaserat systemstöd.

  • Det finns stora databaser och cut-off rates.

  • Det är relativt enkelt att förstå och hantera.

 

Det är en fördel om du har en grundutbildning och vana inom någon form av samtalsteknik innan du går utbildningen.

 

Kursledare är Niklas Waitong
Niklas är socionom, lösningsfokuserad coach, av ICCE godkänd FIT-utbildare med 30 års erfarenhet av behandling, har jobbat med FIT, ORS och SRS sedan 2004.

Mina olika utbildningsalternativ

Oftast jobbar jag med arbetsplatsförlagda skräddarsydda utbildningar, utifrån klientens önskemål, hör av dig för offert. Här är några möjliga varianter 


Sexdagars FIT utbildning
Gedigen omfattande utbildning som väl förbereder dig för att bli en s.k. superanvändare och för att kunna utbilda dig vidare inom ICCE. Detta är ett paket som består av Basic och Fördjupning. Kursbok är manualen, ”Feedback Informerad Terapi, FIT” av Scott D Miller och Bob Bertolino. 


FIT Basic
En praktisk grundkurs på tre dagar i hur man med feedback från klienten förbättrar behandling, relation och resultat med hjälp av ORS-SRS. 


FIT-Booster

Dagen vänder sig till er som har en grundutbildningen och som behöver fräscha upp kunskaperna. 

FIT Fördjupning

Kursen vänder sig till er som jobbar med FIT, har en grundutbildningen och som vill fräscha upp och fördjupa era kunskaper, till er som ska bli ”superanvändare” samt för att förbereda för att gå FITadvanced. Kursen förutsätter att man har gått någon grundutbildning, att man har manualen, ”Feedback Informerad Terapi, FIT” av Scott D Miller och Bob Bertolino, och har läst den innan kursstart.

 

Bra att veta:


Var: Lokal meddelas senare, någonstans i Malmö eller Stockholm
Mat: Förmiddagsfika och eftermiddagsfika ingår, övrig mat och eventuellt boende ordnar ni själv.
När: Se Kaldendarium för datum, oftast jobbar jag med arbetsplatsförlagda utbildningar, hör av dig för offert.
Tider och pauser: Starttid 09.00, avslutning 16.00, lunch 12.00-13.00, övriga tider bestämmer vi tillsammans.
Kostnad: Se respektive utbildning
Senaste anmälningsdag: Se respektive utbildning


Anmälan: I samband, absolut senast sista anmälningsdagen, med betalning. Observera att anmälan är bindande. Kursavgiften för deltagare som avanmäler sig efter sista anmälningsdagen återbetalas enbart om platsen kan säljas till någon annan. Maila i samband med anmälan; namn, telefonnummer och mailadress på samtliga deltagare till niklas@waitong.se


Betalning: Betalning i samband med anmälan till Waitong Utbildning på bankgiro 807-4577 senast på sista anmälningsdagen. Märk det med vilken kurs och vem det gäller. Maila oss och tala om vem som kommer, se ovan. Grupprabatt kan diskuteras. Hör av dig om du behöver en faktura.

waitong_symbol_röd-01.png

Waitong Utbildning
Tumlaregränd 1
22651 Lund
Bankgiro: 807-4577

Telefon: 0702952499

E-post: niklas@waitong.se

Webbsida: www.waitong.se