top of page

FIT utbildning

Med Malmö som utgångspunkt erbjuder jag olika högkvalitativa skräddarsydda UTBILDNINGAR, HANDLEDNING och COACHNING över hela Sverige; IRL och via streaming. Dessutom erbjuder jag digitala brevkurser, diplomutbildningar i FIT och ADAD, on demand, börja när du vill och jobba i din egen takt.

Telefontid (070 2952499) vardagar 09.00-17.00, om jag inte svarar så skicka ett mail eller tala in ett meddelande.

Mer om FIT här

waitong_symbol_röd-01.png
FIT MCHS ht24.jpeg

 

 

 

 

 

Aktuella FIT-utbildningar

 

Sommarpris 30% rabatt på alla egna event! 

30% rabatt på det jag kan fakturera innan 1/8 inklusive digitala brevkurser och uppdragsutbildningar. Gäller ej kurserna på MCHS.

 

Öppna FIT-event HT 2024

27/8 FIT för Nybörjare & Nyfikna, Gratis

6/9 FIT-nätverksmöte, Gratis, Stockholm & Streaming

7-8/10 + 22/10 FIT med poäng, Stockholm på MCHS

(27/8) 17/10, 18/11 & 10/12 FIT Diplomutbildning

Mer info nedan;

FIT för Nybörjare & Nyfikna, Gratis, Streamat 27/8 10.00-12.00

Är du nyfiken på FIT, Feedback Informed Treatment?

Vill du bli bättre på att hjälpa dina klienter?

Vill du bli effektivare?

Vill du bli bättre på feedback, brukarmedverkan och relation?

Kommer du regelbundet i kontakt med FIT; ORS-SRS och känner att du vill veta mer om vad det är, nyttan och begränsningarna?

Då är detta ett utmärkt tillfälle för dig att få lite mer insyn i vad FIT är och hur det kan användas.

 

FIT för nybörjare och Nyfikna; Om FIT:s grunder, nyttan, fördelar, nackdelar, olika användningsområde samt lite kort om hur man gör för att komma igång, Gratis Introföredrag, två timmar streamat via Zoom, 27/8 10.00-12.00.

 

Sista anmälningsdag 20/8, anmälan på mail till niklas@waitong.se

 

Intron blir mycket bättre för alla om alla är med hela tiden och då uppkopplade med både namn, ljud och bild. Det blir bättre om det är mer interaktiv och om alla deltar aktivt! Vi kommer dessutom sannolikt jobba en del med olika breakoutrooms och diskussioner i mindre grupper så att alla kommer till tals. Mötet är streamat med Zoom, om du är ovan så hittar du en bra enkel beskrivning av själva Zoomandet från kollegorna på Smart-utbildning här.

Pris: Gratis men precis som hos läkaren så debiteras 500 kr för anmäld plats som inte används eller är avanmäld.

 

FIT är ett evidensbaserat system för att mäta effekt, relationen till behandlaren och kundnöjdheten på gjorda insatser med hjälp av feedback och klientsamverkan. Det är ett förhållningssätt för att utvärdera och öka behandlarens effektivitet oavsett yrke, arbetsplats och metod. FIT är uppbyggd kring Amerikanska Psykologi Föreningens, definition för evidensbaserad praktik. Genom att integrera den bästa forskningen med kontinuerlig koll på patienternas mående, resultat och deras bild av den terapeutiska alliansen så kan vi justera den pågående vården för att uppnå bästa möjliga resultat. Systemet bygger på enbart åtta frågor fördelat på två instrument, ORS-SRS, fyra ställer man i början, ORS, och fyra i slutet, SRS.

 

Om du har grundutbildning och jobbar med FIT då kommer den dag sannolikt dessvärre inte tillföra mycket. Detta är varken en grundutbildning eller en booster men däremot ett utmärkt tillfälle för att, utan kostnad, lära dig lite mer om FIT, bland annat fär att kunna avgöra om du eller din enhet senare vill gå en grundutbildning. ​Jag erbjuder samma program 26/4 fast då enbart en timme, innehållet är till väldigt stor del det samma så man bör nog välja dag hellre än att kombinera dem. Med detta sagt så är ändå givetvis alla som vill och kan delta givetvis hjärtligt välkomna vi bägge tillfällena!

Sista anmälningsdag 20/8!

Anmälan till mig

FIT-nätverksdag 6/9 med Dr Scott Miller

Samskapande - Öppen - Gratis!

Stockholm & Streaming

 

Waitong Utbildning har nu tillsammans med Svenska FIT-nätverket och e-stöd på Liljeholmsberget den stora äran att bjuda in alla erfarna FITeratis till vårt sjunde nätverksmöte 6/9 09.00-16.00 i Stockholm eller streaming, frivillig middag efteråt;

 

Dagen är gratis, men eventuell lunch, AW och middag betalar du själv, begränsat antal platser. Anmälan är öppen - Aboslut sista anmälningsdag, i mån av plats, är 28/8.

 

Mer information, program och anmälan på Nätverkets sida!

 

På programmet finns bland annat en live intervju med Scott Miller, Fortes stora forskningsprojekt om FIT i socialtjänsten, nästa ACE-konferens och mycket mer!

Dagen är för oss som jobbar med FIT och har en grundutbildning inom FIT; behandlare, chefer och forskare. Om du mer är nybörjare och nyfiken så ser vi hellre att du är med på min kostnadsfria, streamade info för nybörjare 27/8. Mer info och anmälan (innan 20/8) på waitong.se

 

Mer info om nätverksdagen kommer succesivt på Nätverkets hemsida. 

 

7-8/10 + 22/10 FIT med 4 poäng, på MCHS

Grundläggande utbildning i förhållningssättet FIT och bedömnings-instrumenten ORS-SRS på Marie Cederschildshögskola i Stockholm.
 

FIT, är ett metodneutralt evidensbaserat kvalitetssäkringssystem och förhållningssätt för att mäta och förbättra effekt, relationen till behandlaren och kundnöjdheten på gjorda insatser med hjälp av feedback och klientsamverkan. Det bygger på enbart åtta enkla frågor fördelat på två instrument, ORS och SRS, Outcome Rating Scale och Session Rating Scale. Fyra frågor ställs i början för att mäta effekt, funktionsnivå och mående, ORS. Därefter ställs fyra frågor i slutet för att mäta relation och kundnöjdhet, SRS. ORS-SRS finns med i Socialstyrelsens metodguide.

 

Sista anmälningsdag är 30/8

 

Mer, info, pris och anmälan på MCHS 

 

FIT streamad Diplomutbildning (27/8) 17/10, 18/11 & 10/12 

Detta är den kurs du behöver om du ska börja jobba med FIT och både vill förstå och behärska grunderna, praktiken, ORS, SRS och även lite om Deliberate Practise, DP.

 

Mer om FIT både ovan (FIT för nybörjare & Nyfikna) och på min metodsida.

 

Först en frivillig uppstart 27/8 (två timmar).  Sedan tre dagar; 17/10, 18/11 och 10/12, med 4 timmar via Zoom varje dag, 10.00-15.00, med hemuppgifter mellan gångerna. Kursen motsvarar en IRL tredagars diplomutbildning med hemuppgifter, beräknad total tidsåtgång inklusive hemuppgifter ca 20–30 timmar.

​Kursen blir mycket bättre för alla om alla är med hela tiden och då uppkopplade med både namn, ljud och bild. Det blir bättre om det är mer interaktiv och om alla deltar aktivt! Vi kommer dessutom sannolikt jobba en del med olika breakoutrooms och diskussioner i mindre grupper så att alla kommer till tals. Kursen är streamat med Zoom, om du är ovan så hittar du en bra enkel beskrivning av själva Zoomandet från kollegorna på Smart-utbildning här.

 

Efter godkänd utbildningen kommer deltagarna få diplom och ha tillräckliga både teoretiska och praktiska kunskaper för att självständigt använda FIT; ORS-SRS i klientarbete. Om du tvekar ifall kursen är något för dig då är 27/8 ett utmärkt tillfälle att utan kostnad prova på FIT.

I kursen ingår också en timmes personlig FIT-handledning via Zoom. Kursbok är ”FIT-manualen” och ”Handbok för uppföljning med hjälp av ORS - Outcome Rating Scale och SRS - Session Rating Scale”. Dessutom så ingår tillgång till en egen digital kunskapsbank.

Sista anmälningsdag 1/10!

Pris: 5900 kr + moms. 

Anmälan till mig

waitong_symbol_röd-01.png

Waitong Utbildning

Monbijougatan 14d, 2tr

21153 Malmö

Telefon: 0702952499

E-post: niklas@waitong.se

Webbsida: www.waitong.se

bottom of page