waitong_symbol_röd-01.png

 

 

 

 

 

Jag erbjuder kontinuerligt digitala brevkurser diplomutbildningar på distans, on demand. Börja när du vill, jobba var du vill, i din egen takt.

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

ADAD Utbildningar i Höst 

 

23/8 09.00-12.00 Vad är ADAD? En halvdags introduktion till ADAD

Är du nyfiken på ADAD, ADolecent Abuse Dialogue?

Vill du bli bättre på att hjälpa dina klienter, utreda och dokumentera?

Kommer du regelbundet i kontakt med ADAD och känner att du vill veta mer om vad det är, nyttan och begränsningarna?

Då är detta ett utmärkt tillfälle för dig att få lite mer insyn i vad ADAD är och hur det kan användas.

Om du har grundutbildning och jobbar med ADAD då kommer den dag sannolikt inte tillföra mycket. Det är varken en grundutbildning eller en booster men däremot ett utmärkt tillfälle för att, mot en låg kostnad, avgöra om du vill gå en grundutbildning. Anmäler du dig till en av mina diplomutbildningar inom ett år så drar jag av hela denna avgift.

Mer om ADAD på Socialstyrelsens hemsida i metodguiden

Introföredrag, via Zoom, 23/8 09.00-12.00.

Sista anmälningsdag 20/8

Pris: 595 kr + moms. Anmäler du dig till en av mina diplomutbildningar i ADAD; IRL, streaming eller digital brevkurs, inom ett år så drar jag av hela avgiften. Gratis för er som har Netklient.

Anmälan på waitong.se

6/9–24/10 Streamad ADAD tredagars Diplomutbildning;

Efter utbildningen kommer deltagarna ha tillräckliga teoretiska och praktiska kunskaper för att på ett korrekt och etiskt riktigt sätt göra och skatta ADAD-intervjuer

Tre dagar (6/9, 22/9 och 24/10) med 4 timmar via Zoom varje dag, 10.00-15.00, samt hemuppgifter mellan gångerna. Kursen motsvarar min tre dagars diplomutbildning IRL, beräknad total tidsåtgång inklusive hemuppgifter 20–24 timmar.

I kursen ingår också en timmes personlig ADAD-handledning via Zoom.

Inga förkunskaper nödvändiga.  

Sista anmälningsdag 25/8

Anmälan via min blankett

Pris: 3950 kr (+ moms)​ notera att priset på de flesta av mina utbildningar högs 1/9

 

30/11 Streamad ADAD Booster

Har du grundutbildning i ADAD?

Behöver du uppdatering, påfyllning, handledning och inspiration?

Booster i en liten grupp, via Zoom, 10.00-15.00.

För att hjälpa dig att utveckla ditt ADAD-arbete, nätverka och träffa andra användare.

Sista anmälningsdag 15/11

Anmälan via min blankett.

Pris: 950 kr (+ moms), 50% rabatt om du har gått din grundutbildning med mig som lärare. Kom ihåg att uppge när du har gått vid anmälan.

Du är hjärtligt välkommen till Waitong Utbildnings olika utbildningar i ADAD. Ni kommer att få lära er hur man på bästa sätt hanterar instrumentet, gör intervjuer, skattar samt hur och till vad man kan använda resultaten.


ADAD, ADolescent Assessment Dialogue, är idag det i Sverige mesta spridda instrument inom ungdomsvård för behandlingsplanering, utvärdering, screening och kvalitetssäkring. Instrumentet rekommenderas av Socialstyrelsen. Det är skapat i USA, baserat på ASI, sedan av SiS och Stockholms Stad anpassat för Svenska förhållande. Ett fantastiskt instrument för att skapa underlag till behandlingsplaneringar och utredningar. Kompatibelt både med BBIC och SAVRY m.fl.


Kursansvarige Niklas Waitong har varit med och utvecklat ADAD sedan starten på 90-talet. Jag jobbar idag mest med arbetsplatsförlagda utbildningar men håller ibland även egna själv och med olika samarbetspartners; Råbe & Kobberstad, Skånes kommunförbund, Högskolan Ersta Bräcke sköndal m.fl. Se kalendarium för aktuella kurser


ADAD-intervjuarutbildning

Praktisk grundutbildning på tre dagar för att få och kunna använda ADAD. Priset varierar beroende på lokal, antal och samarbetspartner, Jag jobbar mest med arbetsplatsförlagda utbildningar men håller ibland även egna. Mitt pris är 10 000kr/dag +omkostnader för grupper med 10 eller färre än 10 deltagare, fr.o.m. deltagare nummer 11 tillkommer 1000kr/dag/deltagare. Priserna är exklusive moms. Om du är intresserad så hör av dig för en offert! Finns även som distansutbildning, digital brevkurs on demand


ADAD-Booster & Handledning

Minst vart annat år bör man fräscha upp, uppdatera sina ADAD-kunskaper och få handledning. Boostern vänder sig till er som har gått en intervjuarutbildning. Jag jobbar mest med arbetsplatsförlagda utbildningar men håller ibland även egna öppna utbildningar. Kostnad 2000kr/timmen eller 10 000kr/heldag + omkostnader och moms. Om du är intresserad så hör av dig för ett förslag på upplägg!

ADAD - introduktionsutbildning

En introduktionsföreläsning vad ADAD är och kan användas till för de som kommer i kontakt med ADAD men inte själva ska göra intervjuer eller skattningar på 1-8 timmar. Kan kombineras med en intervjuarutbildning. Kostnad 2000kr/timmen eller 10 000kr/heldag + omkostnader och moms. Om du är intresserad så hör av för ett förslag på upplägg!

ADAD-utbildar-utbildning Praktisk fem dagars utbildning för att på egen hand kunna utbilda, handleda och diplomera intervjuare. Enbart som uppdragsutbildning. Krav för att få gå; adekvat grundutbildning, ADAD-diplom. god vana att använda ADAD, vana att undervisa. Pris ca 27 000kr/person exklusive moms och omkostnader. 

Om du är intresserad så hör av dig!

 

Bra att veta:


Var: Land, plats och lokal varierar
Mat: Förmiddagsfika och eftermiddagsfika brukar normalt ingå, övrig mat och eventuellt boende brukar deltagarna själva stå för.
När: Se Kaldendarium för aktuella datum
Tider och pauser: Varierar men oftast - Starttid 09.00, avslutning 16.00, lunch 12.00-13.00, övriga tider bestämmer vi tillsammans.
Kostnad: Hör av dig för offert
Senaste anmälningsdag: Se respektive utbildning


Anmälan: I samband, absolut senast sista anmälningsdagen, med betalning. Observera att anmälan är bindande. Kursavgiften för deltagare som avanmäler sig efter sista anmälningsdagen återbetalas enbart om platsen kan säljas till någon annan. Maila i samband med anmälan; namn, telefonnummer och mailadress på samtliga deltagare till niklas@waitong.se


Betalning: Priserna är normalt utan moms om inget annat tydligt framgår. Betalning i samband med anmälan till Waitong Utbildning, eller arrangören, på bankgiro 807-4577 senast på sista anmälningsdagen. Märk det med vilken kurs och vem det gäller. Maila oss och tala om vem som kommer, se ovan. Grupprabatt kan diskuteras. Hör av dig om du behöver en faktura. Alla priser är exklusive moms. Mot en administrationsavgift på 200kr/deltagare går det även bra att fram till sista anmälningsdagen avanmäla och få pengarna tillbaka.

ADAD-utbildningar hösten 2022 - Waitong Utbildning.jpg
waitong_symbol_röd-01.png

Waitong Utbildning

Telefon: 0702952499

E-post: niklas@waitong.se

Webbsida: www.waitong.se