top of page

Waitong Utbildnings intervju med Dr Scott Miller  

 

27/9 streamat gratis FIT-nätverksmöte; 

ONSDAG 27 SEPTEMBER 2023 KL. 09:00-15.00 Nationellt digitalt nätverksmöte FIT

 

Äntligen blir det Nationell nätverksträff för FIT, Gratis & Streamad!

 

Verksamhetsområde Stöd och Behandling i Järfälla kommun önskar FIT-användare välkomna genom Susanne Bjuresjö enhetschef, Tomas Ottosson och Susanna Sjödin familjebehandlare och implementeringsansvariga.

 

När: 27 september kl. 9.00-15.00

 

Hur: Digitalt deltagande, kostnadsfritt, Järfälla kommun står för arrangemanget

 

Vad: Gemensam förmiddag, inklusive föreläsning av Susanne Bargmann!
Eftermiddag i smågrupper utifrån våra yrkesområden och specifika frågor

 

Vad göra nu? Anmäl dig snarastfit@jarfalla.se och sprid inbjudan! Sista anmälningsdag är 25/8!

 

Länk skickas ut senare på mail. Skriv ditt namn, befattning och om du har frågor du vill ta upp eller något du vill bidra med.


Ni är självklart välkomna att anmäla er fram till 25/8 men det är stort tryck på platser till dagen, idag är nära 200 personer anmälda och som vill vara med och fördjupa sig i FIT. Så tänk på att avanmäla dig vid förhinder. Sista anmälningsdag är 25/8!

 

För dig som vill vara med men inte ännu känner dig tillräckligt insatt i Feedback Informed Treatment (FIT) kan vi rekommendera; gratis streamad information för nybörjare 26/9 10.00-12.00, se nedan för mer info.

 

26/9 FIT, Gratis streamad nybörjarinfo

Är du nyfiken på FIT, Feedback Informed Treatment?

Vill du bli bättre på att hjälpa dina klienter?

Vill du bli effektivare?

Vill du bli bättre på feedback och relation?

Kommer du regelbundet i kontakt med FIT; ORS-SRS och känner att du vill veta mer om vad det är, nyttan och begränsningarna?

Då är detta ett utmärkt tillfälle för dig att få lite mer insyn i vad FIT är och hur det kan användas.

Om du har grundutbildning och jobbar med FIT då kommer den dag sannolikt inte tillföra mycket. Det är varken en grundutbildning eller en booster men däremot ett utmärkt tillfälle för dig att utan kostnad avgöra om du senare vill gå en grundutbildning.

Introföredrag, streamat via Zoom, 25/1 10.00-12.00.

Sista anmälningsdag 17/1, anmälan här eller på mail till niklas@waitong.se

Pris: Gratis men precis som hos läkaren så debiteras 500 kr för anmäld plats som inte används eller är avanmäld.

Du hittar FIT- utbildningar här

FIT-nätverket efterlyser - Vem håller i nästa möte?

Mer om nätverket längre ner.

Svenska FIT Nätverket

 

 

FIT-nätverket efterlyser - Vem håller i nästa möte?

 

Svenska FIT-Nätverket är ett löst sammanhållet nätverk av och för oss som jobbar med FIT. Nätverket skapades 2016 och har sedan dess träffats fem gånger; två gånger i Stockholm, en gång i Göteborg, en gång i Linköping och nu senast 3/9 2021 som streaming.

 

Nätverket är till för alla som jobbar med FIT. Du hittar mer information om oss som är med i nätverket och som jobbar med FIT i olika former här.

 

Jobbar du med FIT och vill vara med maila mig på niklas@waitong.se Då hamnar du också automatiskt på vår mailinglista, om du inte av någon märklig anledning ber om att få slippa. Mer info här

Vad är FIT, Feedback Informed Treatment

 

FIT, Feedback informerad terapi eller Feedback Informed Treatment, är ett evidensbaserat system och förhållningssätt för att mäta effekt, relationen till behandlaren och kundnöjdheten på gjorda insatser med hjälp av feedback och klientsamverkan. En fem minuters presentationsfilm av FIT med Dr Scott Miller här

 

Det är ett förhållningssätt för att utvärdera och öka behandlarens effektivitet oavsett yrke, arbetsplats och metod. Vill du läsa mer om FIT, så finns en intervju med skaparen Scott Miller från tidningen Omtanke, nr 8, 2018, här

 

FIT är uppbyggd kring APAs, Amerikanska Psykologi Föreningens, definition för evidensbaserad praktik. Genom att integrera den bästa forskningen med kontinuerlig koll på patienternas mående, resultat och deras bild av den terapeutiska alliansen så kan vi justera den pågående vården för att uppnå bästa möjliga resultat. Mer info här

 

Systemet är baserat på feedback och klientmedverkan. Det bygger på enbart åtta enkla frågor fördelat på två instrument, ORS-SRS, fyra ställer man i början, ORS, och fyra i slutet, SRS. Här kan du se hur Socialstyren beskriver ORS-SRS i sin metodguide.

Här hittar du en mycket bra och användbar beskrivning på hur man kan använda ORS-SRS i utvärdering, som Gun-Eva Långdahl och hennes duktiga kollegor på Oden mottagningen, Skellefteå, Region Västerbotten, har skrivit ihop. 

 

Du kan kostnadsfritt ladda ner pappersvarianten av ORS/SRS för personligt bruk på en mängd olika språk från Scott Millers hemsida.

 

ICCE, International Center for Clinical Excellence är ett gratis online nätverk för alla som på något sätt jobbar med FIT och dedikerat till att förbättra behandling. ICCE finns också som Facebookgrupp där man kan ställa olika frågor om FIT.  Jag kan även varmt rekommenderar FIT-gruppen, för allmän info och frågor kring FIT, och sidan FIT, Feedback Informed Treatment, training in Scandinavia, där man kan hitta olika aktuella utbildningar.

 

För dig som har funderingar kring hur man ska använda FIT i distansarbete så kommer här två bra videoklipp:

https://www.youtube.com/watch?v=TjGcnZ_syV8

https://www.youtube.com/watch?v=lVKb91ZD-mQ

 

 

FIT-nätverket har haft Zoom-möte 3/9 2021 

 

Vi var ett 60-tal fiteratis från hela Sverige som mötes digitalt för ett givande, lärorikt och inspirerande möte. 

Här är den inspelning  som vi gjorde.

bottom of page