FIT-nätverket efterlyser - Vem håller i nästa möte?

 

Svenska FIT-Nätverket är ett löst sammanhållet nätverk av och för oss som jobbar med FIT. Nätverket skapades 2017 och har sedan dess träffats två gånger i Stockholm, en gång i Göteborg, en gång i Linköping och nu senast 3/9 2021 som streaming.

 

Nätverket är till för alla som jobbar med FIT. Du hittar mer information om oss som är med i nätverket och som jobbar med FIT i olika former här.

 

Jobbar du med FIT och vill vara med maila mig på niklas@waitong.se Då hamnar du också automatiskt på vår mailinglista, om du inte av någon märklig anledning ber om att få slippa. Mer info här

Vad är FIT, Feedback Informed Treatment

 

FIT, Feedback informerad terapi eller Feedback Informed Treatment, är ett evidensbaserat system och förhållningssätt för att mäta effekt, relationen till behandlaren och kundnöjdheten på gjorda insatser med hjälp av feedback och klientsamverkan. En fem minuters presentationsfilm av FIT med Dr Scott Miller här

 

Det är ett förhållningssätt för att utvärdera och öka behandlarens effektivitet oavsett yrke, arbetsplats och metod. Vill du läsa mer om FIT, så finns en intervju med skaparen Scott Miller från tidningen Omtanke, nr 8, 2018, här

 

FIT är uppbyggd kring APAs, Amerikanska Psykologi Föreningens, definition för evidensbaserad praktik. Genom att integrera den bästa forskningen med kontinuerlig koll på patienternas mående, resultat och deras bild av den terapeutiska alliansen så kan vi justera den pågående vården för att uppnå bästa möjliga resultat. Mer info här

 

Systemet är baserat på feedback och klientmedverkan. Det bygger på enbart åtta enkla frågor fördelat på två instrument, ORS-SRS, fyra ställer man i början, ORS, och fyra i slutet, SRS. Här kan du se hur Socialstyren beskriver ORS-SRS i sin metodguide.

Här hittar du en mycket bra och användbar beskrivning på hur man kan använda ORS-SRS i utvärdering, som Gun-Eva Långdahl och hennes duktiga kollegor på Oden mottagningen, Skellefteå, Region Västerbotten, har skrivit ihop. 

 

Du kan kostnadsfritt ladda ner pappersvarianten av ORS/SRS för personligt bruk på en mängd olika språk från Scott Millers hemsida.

 

ICCE, International Center for Clinical Excellence är ett gratis online nätverk för alla som på något sätt jobbar med FIT och dedikerat till att förbättra behandling. ICCE finns också som Facebookgrupp där man kan ställa olika frågor om FIT.  Jag kan även varmt rekommenderar FIT-gruppen, för allmän info och frågor kring FIT, och sidan FIT, Feedback Informed Treatment, training in Scandinavia, där man kan hitta olika aktuella utbildningar.

 

För dig som har funderingar kring hur man ska använda FIT i distansarbete så kommer här två bra videoklipp:

https://www.youtube.com/watch?v=TjGcnZ_syV8

https://www.youtube.com/watch?v=lVKb91ZD-mQ

 

 

FIT-nätverket har haft Zoom-möte 3/9 

 

Vi var ett 60-tal fiteratis från hela Sverige som mötes digitalt för ett givande, lärorikt och inspirerande möte i fredags. Mer info om mötet kommer på nätverkets hemsida tills dess får du hålla till godo med den inspelning  som vi gjorde.