top of page
  • niklas265

FIT, Feedback & Brukarmedverkan

Uppdaterat: 13 maj 2023


Scott Miller och Bruce Wampold från ACE 2018 i Östersund


Vill du bli bättre på att hjälpa dina klienter?

Vill du bli effektivare?

Vill du bli bättre på feedback och relation?


FIT för att öka brukarinflytandet!

FIT för att bättre se, höra och förstå dina klienter!

FIT för att på ett enkelt sätt dokumentera, utvärdera och kvalitetssäkra din verksamhet.

FIT för att feedback är viktigt!


Varför FIT?


FIT är ett evidensbaserat system för att mäta effekt, relationen till behandlaren och kundnöjdheten på gjorda insatser med hjälp av feedback och klientsamverkan. Det är ett förhållningssätt för att utvärdera och öka behandlarens effektivitet oavsett yrke, arbetsplats och metod. FIT är uppbyggd kring Amerikanska Psykologi Föreningens, definition för evidensbaserad praktik. Genom att integrera den bästa forskningen med kontinuerlig koll på patienternas mående, resultat och deras bild av den terapeutiska alliansen så kan vi justera den pågående vården för att uppnå bästa möjliga resultat. Systemet bygger på enbart åtta frågor fördelat på två instrument, ORS-SRS, fyra ställer man i början, ORS, och fyra i slutet, SRS.

En kort filmad introduktion om FIT med Scott Miller, under fem minuter, hittar du här och en kortfilm om DP, deliberate Practise. Mer om FIT, artikel från tidningen Omtanke, nr 8, 2018, här Socialstyrelsen beskriver FIT så här i sin metodguide Du kan kostnadsfritt ladda ner instrumenten för personligt bruk på Scott Millers hemsida. ICCE, International Center for Clinical Excellence är ett gratis online nätverk dedikerat till att förbättra behandling med hjälp av just FIT.


Jag har jobbat med FIT sedan 2000-talets början, var med och startade ICCE 2009, ansvarig för ICCEs världskonferens i Östersund 2018 och har ihop med Gunnar Lindfeldt utbildat under många år oftast i kombination med lösningsfokus. Jag har de sista åren spenderat mycket tid på att fundera hur man bäst ska använda FIT på HVB och hur en riktigt bra utbildning ska se ut. Det var 2000-2014 en del av Älgeredskollektivets utvärdering, där vi i perioder använde OQ istället för ORS. Det var även en viktig del av mitt jobb på Vision HVB 2015-18. I samband med att Scott Miller var i Sverige för att delta på socialchefsdagarna 28/9 2022 så fick jag möjlighet att göra en 20 minuters intervju med honom om FIT, DP och svensk socialtjänst - intervjunJag fortsätter göra vad jag kan för att sprida FIT över land och rike. Under 2022 har jag utbildat och handlett åtskilliga socialtjänster och flera HVB från Malmö i söder till Stockholm i norr. Som ICCE certifierad tränare måste man dessutom regelbundet förnya sig och i vår kommer jag därför att ännu en gång gå ICCE:s Advanced & Supervision, med två av mina favoritlärare; Scott och Susanne, för att uppdatera mig, förnya men också fördjupa mina kunskaper. Fantastiska kurser som jag varmt rekommenderar! Jag kommer även passa på att se Scott när GCK ordnar en heldag med honom i Göteborg 8/5 “Vad är verksamt i psykosocialt behandlingsarbete? Grunderna i ett feedback-informerat arbetssätt”. Är du nyfiken på FIT så är detta ett utmärkt tillfälle att för en billig penning lära dig mer. Ett ännu billigare faktiskt helt gratis alternativ för dig som är nyfiken på FIT är min gratis streamade nybörjarinfo 26/9!


För att underlätta en bra implementering så sänker jag nu mitt pris med 25%, till 1500 kr/h exklusive moms, på metodhandledning när man har gått grundutbildningen hos mig.Jag kommer att prata om min favoritkombo FIT & LF på den lösningsfokuserad SFLK-konferens "Frågans Kraft" i Västerås 2-3/6. Så här skrev jag om kobon FIT-LF i SFLK:s lösningsfokuserade medlemsblad nummer 28.Jag erbjuder föreläsningar, utbildning, handledning, boosterdagar, FIT-konsultation och digitala brevkurser. Jag erbjuder också samtalsstöd och coachning med stöd av FIT. Om något av detta är av intresse så hör av er!
Jag jobbar mest med uppdragsutbildningar; på plats IRL, streaming eller hybrider, men håller ibland även egna öppna utbildningar, se ovan. Mitt pris varierar beroende på lokal, antal och samarbetspartner. Mitt grundpris för utbildningar är 10 000kr/dag (+ studiematerial och mina omkostnader) för mindre grupper, fr.o.m. deltagare nummer 11 tillkommer 1000kr/dag/deltagare.

Jag erbjuder även ständigt pågående digitala brevkurser, diplomutbildningar i FIT on demand. Börja när du vill och gör sen kursen i din egen takt.

Alla priser är exklusive moms. Om du är intresserad av ett eget skräddarsytt specialupplägg så hör av dig för en offert!

73 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page